loading...

بیست و یکیا

مقاله اول : نشانه های عشق واقعی در یک رابطه ی عاطفی   عشق، عاشق شدن، عاشقی کردن، معشوقه بودن، دل دادن و دوست داشتن فردی که حتی حاضرید جانتان را به خاطر او از دست بدهید. این‌ها شاید تعاریف

سامان بازدید : 37 سه شنبه 02 مهر 1398 نظرات (0)

مقاله اول : نشانه های عشق واقعی در یک رابطه ی عاطفی

 

عشق، عاشق شدن، عاشقی کردن، معشوقه بودن، دل دادن و دوست داشتن فردی که حتی حاضرید جانتان را به خاطر او از دست بدهید.

این‌ها شاید تعاریف کوچکی از یک احساس ناب و دوست داشتی و مقدس است که به سراغ آدمی می‌آید و می‌تواند انواع و اقسام و جنبه‌های گوناگونی داشته باشد، اشتباه نکنید منظور ما از جنبه‌های مختلف عشق به خدا، عشق مادر به فرزند، عشق به جنس مخالف، عشق به خانواده و غیره است، اما مبحثی که سایت بیست و یکیا قصد دارد در این مطلب به آن بپردازد معرفی عشق و نشانه‌های آن در یک رابطه عاطفی است، پس پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را عاشقانه دنبال کنید!

همه چیز درباره عبارتی که لقب پرتکرارترین مطلب جستجو شده در گوگل را گرفت! / نشانه‌های عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

عشق چیست؟

عشق حسی است که به معنای دوست داشتن فرد یا چیزی است.

همچنین احساسی عمیق، علاقه‌ای لطیف یا جاذبه‌ای شدید است که محدودیتی در موجودات و مفاهیم ندارد، اما محدودیت در فکر و عملکرد دارد و می‌تواند در حوزه‌هایی غیرقابل تصور ظهور کند.

گاهی عشق بیش از اندازه می‌تواند شکلی تند و سخت و غیرعادی به خود بگیرد که گاه زیان‌آور و خطرناک است و گاه موجب احساس شادی و خوشبختی می‌شود.


جمعی از محققان انسان‌شناس و نژادشناس آمریکایی طول مدت عشق را سه سال قلم داد کردند و معتقدند این حس نهایتاً سه سال دوام دارد. طول مدت عشق دیوانه وار نیز فقط ۷ ماه است و بعد از شدت آن کاسته می‌شود.

تحقیقات بیان می‌کنند افراد در دراز مدت کمتر پیش می‌آید که تا آخر عمر در کنار هم بمانند.

اما در کل عشق باور و احساسی عمیق و لطیفی است که با حس صلح‌دوستی و انسانیت در تطابق است.

عشق نوعی احساس عمیق و عاطفه در مورد دیگران یا جذابیت بی‌انتها برای دیگران است.

در واقع عشق را می‌توان یک احساس ژرف و غیرقابل توصیف انسانی دانست که فرد آن را در یک رابطه دوطرفه با دیگری تقسیم می‌کند، در واقع عشق نمای خارجی ندارد، بلکه یک احساس عمیق دوستی است.

با این وجود کلمه «عشق» در شرایط مختلف معانی مختلفی را بازگو می‌کند: علاوه بر عشق رمانتیک که آمیخته‌ای از احساسات و میل جنسی است، انواع دیگر عشق مانند عشق عرفانی و عشق افلاطونی، عشق مذهبی، عشق به خانواده را نیز می‌توان متصور شد، در واقع این کلمه را می‌توان در مورد علاقه به هر چیز دوست داشتنی و فرح بخش، مانند فعالیت‌های مختلف و انواع غذا به کار برد.


همه چیز درباره عبارتی که لقب پرتکرارترین مطلب جستجو شده در گوگل را گرفت! / نشانه‌های عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

جالب است بدانید؛ جملهٔ «عشق چیست؟» به زبان انگلیسی، "What is love"، در سال ۲۰۱۲ میلادی، پرتکرارترین عبارت جستجو شده به این زبان در جستجوگر گوگل بوده‌است.

معرفی نشانه‌های عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

هر رابطه از چیز‌های زیادی مانند دوستی، جاذبه‌ جنسی، سازگاری فکری و البته عشق تشکیل شده است. عشق، آن چیزی است که رابطه را قوی و منسجم می‌کند. برخی از ما گاهی نشانه‌های عاشق شدن را در خود حس می‌کنیم.


اما معنی عشق چیست و ویژگی‌های عشق واقعی کدام‌اند؟ از کجا باید بفهمیم که واقعا عاشق شده‌ایم یا نه؟

۱. عشق در نگاه اول درست نیست

در واقع عبارت «عشق در نگاه اول» چندان درست نیست، زیرا عشق چیزی نیست که فورا آن را حس کنیم.

پس آن جاذبه‌ قوی‌ای که مانند آهنربایی شما را به سمت فردی که تازه دیده‌اید می‌کشاند، چیست؟

این حس، شیفتگی و تعامل جنسی است. مادر طبیعت دُز بالایی از شیفتگی را در درون ما قرار داده است تا در ابتدا جذب یکدیگر شویم.


درست است که عشق شامل تعامل جنسی نیز می‌شود، اما با آن تفاوت دارد، زیرا عشق احساسی است که با گذشت زمان ایجاد می‌شود.

شهوت در یک لحظه به‌وجود می‌آید، اما عشق با گذشت زمان و وقتی ظاهر و باطن فرد مقابل را بهتر شناختید، تکامل می‌یابد.

۲. رابطه‌ بدون عشق رابطه‌ای تمام و کمال نیست

ممکن است که از نظر جنسی به‌ شدت جذب شریک زندگی‌تان شده باشید، اما شیفتگی شما به این معنا نیست که عاشق او هستید. اگر میان شما و شریک زندگی‌تان احساسات عاشقانه‌ای شکل نگرفته باشد، وقتی آتش جاذبه‌های جنسی خاموش شود، از او خسته می‌شوید.

۳. عشق برای کامل شدن به زمان نیاز دارد

رابطه‌ عاشقانه یک‌روزه ایجاد نمی‌شود. رشته‌های عشق با گذشت زمان به هم بافته می‌شوند و پیوندی قوی را شکل می‌دهند. عشق زمانی ریشه می‌گیرد که شما و شریک زندگی‌تان افکار، ترس‌ها، رؤیا‌ها و امید‌های مشترکی داشته باشید.

 


پس به این فرآیند اعتماد کنید و برای رسیدن به عشق عجله نکنید. عاشق شدن زمان‌بندی خودش را دارد و شما باید به آن احترام بگذارید و عجول نباشید.

همه چیز درباره عبارتی که لقب پرتکرارترین مطلب جستجو شده در گوگل را گرفت! / نشانه‌های عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

۴. آیا فقط یک عشق واقعی وجود دارد؟

گاهی درباره‌ «تنها عشق زندگی» صحبت می‌کنیم، اما ما انسان‌ها طوری آفریده شده‌ایم که می‌توانیم بار‌ها عاشق شویم. اگر این ویژگی را نداشتیم هرگز نمی‌توانستیم پس از شکست عشقی دوران دبیرستان یا از دست دادن شریک زندگی‌مان پس از جدایی یا مرگ، دوباره خود را بازیابیم.

۵. عشق سخاوتمند است

در رابطه‌ عاشقانه‌ واقعی، بدون هیچ چشم‌داشتی به طرف مقابل خوبی می‌کنیم و هرگز حساب این را که چه کسی چه کاری برای دیگری انجام داده، نگه نمی‌داریم. شاد کردن شریک زندگی‌مان موجب می‌شود که خودمان نیز شاد شویم.

۶. همان احساس شریک زندگی‌مان را داریم

وقتی می‌بینیم شریک زندگی‌مان شاد است، ما نیز احساس شادی می‌کنیم. وقتی می‌بینیم او ناراحت یا افسرده است، ما هم حس خوبی نداریم و ناراحت هستیم. عشق موجب می‌شود که با حالت روحی و احساسی طرف مقابل، حس همدلی داشته باشیم.

۷. عشق به‌معنی سازش است

وقتی عاشق کسی هستیم، مشتاقانه سازش می‌کنیم تا نیاز‌ها یا خواسته‌های او را برآورده کنیم؛ اما برای این کار نیاز‌ها و خواسته‌های خودمان را قربانی نمی‌کنیم و طرف مقابل نیز نباید از ما انتظار داشته باشد که برای منفعت شخصی او، احساسات و نیاز‌های خودمان را قربانی کنیم، زیرا چنین رابطه‌ای عشق نیست، بلکه کنترل و سوءِاستفاده است.

۸. با احترام و مهربانی رفتار می‌کنیم

وقتی عاشق هستیم با یکدیگر با احترام و مهربانی رفتار می‌کنیم. هرگز به‌طور عمدی شریک زندگی خود را نمی‌رنجانیم یا به او بی‌احترامی نمی‌کنیم. وقتی در غیاب او درموردش صحبت می‌کنیم، طوری با گرمی از او می‌گوییم که شنوندگان می‌توانند عشق را در واژه‌های ما حس کنند. هرگز پشت سر شریک زندگی‌مان از او انتقاد نمی‌کنیم.

۹. به اصول اخلاقی و وجدانی پایبندیم

عشق ما به فرد دیگر موجب می‌شود که هم نسبت‌به او و هم در جامعه به اصول اخلاقی و وجدانی پایبند باشیم.


حضور او در زندگی ما موجب می‌شود که سعی کنیم فرد بهتری باشیم تا او همچنان ما را تحسین کند.

۱۰. نگهبان تنهایی و خلوت یکدیگر هستیم

اگر عاشق باشیم، هرگز احساس تنهایی نمی‌کنیم، حتی وقتی که تنها هستیم. فکر کردن به فرد دیگر موجب می‌شود حس کنیم فرشته‌ نگهبانی داریم که همیشه همراه ماست.

۱۱. پیروزی‌های او موجب خوشحالی ما می‌شود، نه حسادت

وقتی شریک زندگی ما پس از تلاش فراوان در کاری موفق می‌شود، سرشار از حس شادی می‌شویم، طوری که گویی خودمان هم پیروز شده‌ایم.


هیچ حس حسادت یا رقابتی وجود ندارد و فقط شادی و لذت خالصی است که با موفقیت شریک زندگی‌مان به ما دست داده است.

۱۲. او همیشه در ذهن ماست

حتی وقتی برای کار، سفر یا مسائل دیگر برای مدتی از او جدا می‌شویم، فکرمان ناخواسته به سمت او منحرف می‌شود و با خود فکر می‌کنیم که او الان چه کاری انجام می‌دهد.

۱۳. صمیمیت جنسی عمیق‌تر می‌شود

عشق موجب می‌شود که رابطه‌ جنسی مقدس شود. عشق ورزیدن ما دیگر با روز‌های اول تفاوت دارد و اکنون عمیق و مقدس شده، معنی عشق میان ما به یک پیوند واقعی جسمی و ذهنی تبدیل شده است.

همه چیز درباره عبارتی که لقب پرتکرارترین مطلب جستجو شده در گوگل را گرفت! / نشانه‌های عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

۱۴. احساس امنیت می‌کنیم

حضور عشق در رابطه موجب می‌شود که احساس امنیت داشته باشیم، طوری که انگار فرد مقابل پناهگاه امنی است که نزد او برمی‌گردیم و وقتی با او هستیم، احساس امنیت و ثبات می‌کنیم.

۱۵. حس می‌کنیم که دیده و شنیده می‌شویم

شریک زندگی ما، ما را آن‌طور که هستیم می‌بیند و همچنان عاشق ماست. ما می‌توانیم تمام جنبه‌های خود (چه مثبت و چه منفی) را به او نشان بدهیم و عشق بی‌قید‌وشرط او را دریافت کنیم و معنی عشق را لمس کنیم.


او ما را به‌خوبی می‌شناسد و می‌داند که ذاتا چگونه انسانی هستیم. عشق به ما اجازه می‌دهد که خود واقعی‌مان را به طرف مقابل نشان بدهیم و در مقابل احساس آرامش دریافت کنیم.

۱۶. عشق به ما امکان می‌دهد که بدون ترس با یکدیگر دعوا کنیم

به‌خاطر حس امنیتی که در رابطه‌ عاشقانه‌مان داریم، می‌دانیم که می‌توانیم با یکدیگر بحث و جدل کنیم و این بحث‌ها موجب جدایی ما نمی‌شود. گاهی با یکدیگر مخالفت می‌کنیم، اما حس ناراحتی و رنجش را برای مدتی طولانی حفظ نمی‌کنیم، چون نمی‌خواهیم نسبت‌به شریک زندگی‌مان حس بدی داشته باشیم.

 

 

 

مقاله دوم: عشق واقعی چگونه است و چه علائمی دارد

معنای عشق واقعی چیست

کسانیکه به دیگران عشق می ورزند، با عشق ورزیدن، زندگی دیگران را با شادی، سرزندگی و فهم یا درک که بخشی از وجود آنهاست، پر می کنند. زمانی که همه این چیزهای خوب، زندگی فرد را در برگرفت، آن احساسات را بروز می دهد، شادی تولدی نو می بخشد که می تواند بین هر دو آنها تقسیم شود. بنابراین با عشق ورزیدن، مردم به طور غیرارادی عشق را دریافت می کنند، ولو اینکه آنها با این قصد و غرض عشق نورزیده باشند.

عشق از نظر بیولوژی

فردی ممکن است روابط جنسی با شریکش داشته باشد و یک کشش قوی نسبت به او احساس کند. اما این کشش عشق نیست بلکه نتیجه ترشحات هورمون های جنسی در بدن اوست. در موارد زیادی یکی یا هر دو طرف در یافتن عشق ثابت و با دوام اشتباه می کنند. بی شک می دانیم که چنین اشتباهاتی چه بهای گزافی دارد. در مقاله ای در سربرم، یک مغزشناس به نام دانافرم سه سیستم مرتبط با همسر، تولیدمثل و والدین را توضیح می دهد. این سیستمها شهوت، کشش و وابستگی نامیده شده است.

شهوت: راهی غریزی است که آنقدر مرد و زن تحریک می کند. تا عمل جنسی بین آنها انجام شود.

کشش: این سیستم دو شریک را بطور شهوت آمیزی متمرکز می کند تا تلقیح انجام گیرد. فیشر متوجه شد فرضیه سیستم کشش بعنوان راهی فردی است تا بهترین شریک را انتخاب و این تمرکز را ادامه دهد. افراد که فکر می کردند بطور ژنتیکی برترند ، و هنوز هم هستند، می توانند شریک زناشویی مطلوبی باشند.


وابستگی: این روش عاطفی (اصطلاح «عشق مهربان») بوجود آمده است تا زاد و ولد و حیات نسل ضمانت شود. منظور اصلی از افزایش سطح هورمونهای واسوپرسین و اکسی توسین حفظ زندگی مشترک والدین است، حداقل تا زمانی که فرزند توانایی مراقبت از خود را داشته باشد.

عاشق شدن، دوست داشتن نیست.

بسیاری از مردم با کشش و جذبه به همدیگر مواجه شدند اما از آن به بعد شادتر زندگی نمی کنند چرا؟ چون بیشتر آنها کشش را با معنی عشق اشتباه گرفتند.
وقتی کسی را دوست دارید ارزش زیادی برای آن شخص قائلید چون انتخابی کرده اید و برای افزایش این علاقه و عشق راههایی را پیشنهاد می کنید. همچنین آسایش و پیشرفت را در بالاترین الویت انتخاب دوست و عشقتان قرار می دهید. زمانی که عشق می ورزید زندگی و شادی را بالقوه تجربه می کنید.

عشق

زمانی که عشق می ورزید زندگی و شادی را بالقوه تجربه می کنید

چراما به عشق نیاز داریم

از لحظه ای که متولد شده ایم و حتی قبل از آن، طبیعت برای ما زمینه عشق ورزی مادر را فراهم آورده است. بدون آن عشق، زنده ماندن ما غیر ممکن بنظر می رسد. عشق مادر مترادف مراقبت، حمایت و پرورش کودک است. ارتباط ما با «مادر» اولین درک ما از عشق است. همانطور که در جریان زندگی پیشرفت می کنیم یاد می گیریم که عشق به معنی حفظ و مراقبت از آسایش خودمان است.

نیازهای انسان به طور کلی دو دسته است:

نیازهای مادّی و نیازهای معنوی. این نیازها، منشأ انگیزه‏ ها است و انسان پس از احساس نیازدر پی پاسخ برمی آید. پاسخ به نیازها، زمینه رشد و شکوفایی انسان را فراهم آورده، او را به سوی مرزهای شکوفایی و کمال رهنمون می‏ شود. یکی از مهم‏ترین نیازهای انسان، رسیدن به کمال مطلق است. همه تلاش و کوشش‏ها و بی‏ قراری‏ های انسان، برای رسیدن به این نقطه اوج است و تا این وصال تحقق نیابد، فریاد نیاز انسان خاموش نمی ‏شود. بنابراین، اگر انسان دریابد چیزی یا کسی نیاز کمال طلبی‏اش را ارضا می ‏کند یا وسیله دستیابی به آن حقیقت مطلق است، آن را دوست می‏دارد و بدان عشق می‏ ورزد؛ بنایراین محبت و عشق حالتی است که در دل یک موجود با شعور نسبت به چیزی که با وجود و تمایلات و نیازهایش تناسب دارد، به وجود می‏آید.


از لحظه ای که متولد شده ایم و حتی قبل از آن، طبیعت برای ما زمینه عشق ورزی مادر را فراهم آورده است. بدون آن عشق، زنده ماندن ما غیر ممکن بنظر می رسد. عشق مادر مترادف مراقبت، حمایت و پرورش کودک است. ارتباط ما با «مادر» اولین درک ما از عشق است. همانطور که در جریان زندگی پیشرفت می کنیم یاد می گیریم که عشق به معنی حفظ و مراقبت از آسایش خودمان است.
عشق خالص مادر نشانه ای از عشق زیستن است، عشقی که هدفی جز زنده ماندن ندارد. بعضی مردم می خواهند که از این نوع عشق در روابط و مراحل دیگر زندگی خود مثل سنین بلوغ نیز داشته باشند. عشق مادر ذاتاً یک طرفه است، گذشته از دریافتهای جانبی که دارد، ولی عشق بخشیدن او یک طرفه است. اما در تصور متعارف از عشق، طرفین متقابل، بخشیدن و دریافت عشق را تقسیم می کنند. همه می دانیم در روابط بهره برداری، هر دو شریک به همدیگر نیاز دارند، «بهره بردار» نیاز به کسی دارد که از او بهره برداری کند و «وابسته» نیاز به بهره برداری دارد. در چنین روابطی وابستگی متقابل تا وقتی که طرفین وجود داشته باشند، ادامه می یابد. برخلاف روابط مادر و بچه که این روابط نابرابر است.

همراهی و یاری

بدیهی است که همراهی نیاز اساسی در زندگی است، انسانها همیشه نیاز به همراه و یاور را ابراز می کنند. افراد حداقل نیاز به یک فردی دارند که صمیمیت و ارزشهای مهم زندگی را با آنها تقسیم کنند.

همچنین مردم نیاز به دریافت چیزهایی دارند که به افراد ارزش می دهد، چیزهایی که خوشی و شادی ببخشد، چیزهایی که بتوانند دوست داشته باشند و در نهایت دلیلی برای زندگی به افراد دهد. دیده ایم افرادی که کسی را برای دوست داشتن ندارند و حقیقتاً خود را تنها می بینند، حیوانات یا گیاهانی را در منزل خود نگه داری می کنند.

عشق یک نهاد زنده است، اگر خاموش و متوقف شود می میرد. سرزنده بودن به معنی حرکت به سمت جلو ست و رفتن به جایی که سفر زندگی شما را می برد.عشق تنها وقتی می میرد که دوباره در شکل متفاوتی متولد شود.

 

 

مقاله سوم: عاشق شدن چه تاثیری بر سلامتی دارد ؟

۱. باعث افزایش طول عمر می‌شود

از دیرباز گفته شده است که افراد متأهل طولانی‌تر از همتایان مجردشان عمر می‌کنند. البته که برخی مطالعات اخیر خلاف این گفته را ثابت کرده‌اند، اما همچنان در مطالعات کثیری نشان داده شده است که بودن در یک رابطه‌ی سالم باعث افزایش طول عمر می‌شود. درواقع، یکی از بهترین فواید زندگی مشترک این است که می‌توانید مابقی‌ عمرتان را در کنار کسی سپری کنید که به همدیگر عشق می‌ورزید.

۲. باعث می‌شود که انسان شادتری باشید

یک رابطه‌ی عاشقانه و سالم باعث می‌شود که انسان شادتری باشید

مطالعات مختلفی نشان داده‌ است که بودن در یک رابطه‌ی سالم و توأم با حمایت متقابل می‌تواند سطح شادمانی طرفین را تاحدزیادی ارتقا ببخشد. عاشق‌بودن روی میزان «اُکسی‌توسین» (یکی از انواع هورمون های شادی) در بدن تأثیر می‌گذارد و باعث تقویت پیوند عاشقانه‌ و احساس راحتی می‌شود. دقیقا به‌همین دلیل است که از بودن در کنار همسرتان لذت می‌برید و حضورش می‌تواند حال‌تان را خوب کند.

۳. باعث کاهش استرس می‌شود

خیلی‌ها معتقدند که «ازدواج است و هزار دردسر!»، اما مطالعات نشان داده است که افراد متأهل نسبت به همتایان مجردشان استرس کمتری دارند. طبق نتایج یک بررسی که توسط پژوهشگران دانشگاه شیکاگو انجام شد، میزان «کورتیزول» (هورمون استرس) در خون کسانی که ازدواج کرده‌اند یا در یک رابطه‌ی متعهدانه به‌سر می‌برند، کمتر است. به‌گفته‌ی پژوهشگران، این نتایج نشان می‌دهد که مجردها در مواجهه با استرس‌های روانی آسیب‌پذیرترند. همچنین شواهد بسیاری حاکی از آن است که ازدواج و به‌طورکلی حمایت اجتماعی به مقابله با استرس کمک می‌کند.

۴. باعث تقویت سلامت روانی می‌شود

یک رابطه‌ی عاشقانه و سالم باعث تقویت سلامت روانی می‌شود

مطالعات نشان داده است که ازدواج در بهبود سلامت روانی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی بی‌تأثیر نیست. می‌دانیم که تشکیل خانواده و زندگی مشترک باعث تقویت ارتباطات بین‌فردی و حمایت اجتماعی می‌شود. البته که حتی در ایده‌آل‌ترین روابط زناشویی نیز همواره احتمال بروز بیماری‌های روانی وجود دارد، اما حداقلش این است که برخورداری از حمایت عاطفی همسر می‌تواند در بهبود حال روحی بیمار مؤثر باشد.

۵. باعث پیشگیری از حملات قلبی می‌شود

«قلب» در ادبیات استعاره از عشق و محبت است. اتفاقا رابطه‌ی زناشویی سالم می‌تواند روی کارکرد واقعی قلب نیز تأثیر مثبت بگذارد. مطالعات انجمن قلب‌وعروق اروپا نشان داده است که ازدواج باعث کاهش خطر بروز حمله قلبی در زوج‌های تمامی سنین می‌شود. اما چگونه؟ افراد متأهل انگیزه پیدا می‌کنند که به سلامتی عمومی‌شان بیشتر برسند و نیز اینکه همیشه کسی را دارند که به انجام معاینات سالانه و مراجعه به پزشک ترغیب‌شان کند.

۶. باعث کاهش احساس درد می‌شود

طبق نتایج یک بررسی، کسانی‌که عمیقا عاشق‌اند، وقتی به عکس‌ عشق‌شان خیره می‌شوند، می‌توانند درد کمتری را نسبت به کسانی‌که عاشق نیستند، احساس کنند. در این بررسی پژوهشگران دریافتند که سیستم دوپامین که هنگام عشق‌وعاشقی فعال می‌شود، نوعی مسکِّن طبیعی در بدن ایجاد می‌کند که کاهنده‌ی شدت درد است.

۷. باعث می‌شود که به‌طرز دلپذیرتری پیر شوید

یک رابطه‌ی عاشقانه و سالم باعث می‌شود که به‌طرز دلپذیرتری پیر شوید

طبق نتایج یک بررسی که توسط پژوهشگران دانشکده‌ی میزوری انجام شد، کسانی که از ازدواج‌شان راضی بودند، حتی سالخوردگان، سطح سلامت خود را بالاتر از همتایان مجردشان یا زوج‌هایی که رابطه‌ی موفقی نداشتند، ارزیابی کردند.

۸. باعث می‌شود که بهتر بخوابید

حتی اگر همسرتان موقع خواب بیشترِ تخت و پتو را مال خودش می‌کند، باز هم خوابیدن در کنار هم بی‌فایده نیست. پژوهشگران دانشگاه پیتسبِرگ در نتیجه‌ی یک بررسی دریافتند که میزان «کورتیزول» در خون کسانی که در کنار همسرشان می‌خوابیدند، کمتر بود و همین باعث می‌شد که بهتر بخوابند. نتایج مطالعات دیگری نیز نشان داد: زنانی که در روابط بلندمدت بودند، هم زودتر خواب‌شان می‌بُرد و هم عمیق‌تر می‌خوابیدند.

۹. باعث التیام سریع‌تر می‌شود

در نتایج یک بررسی مشاهده شد که سرعت بهبود تاول های پوستی کوچک در زوج‌هایی که از زندگی مشترک‌شان رضایت داشتند، نسبت به همتایان مجردشان سریع‌تر بود. پژوهشگران معتقدند که این التیام سریع‌تر از افزایش «اُکسی‌توسین» و کاهش استرس ناشی می‌شود که هردو روی روند التیام مؤثرند.

 

مقاله چهارم : از کجا بفهمیم عاشق شده ایم؟

نشانه‌های عاشقی

از کجا بفهمیم واقعا عاشق شده‌ایم یا نه؟ نشانه‌هایی وجود دارد که به شما می‌گوید، احساسات‌تان عشق است یا معنای دیگری دارد؟

  • وقتی دیگر روابط عاطفی گذشته‌تان را از یاد می‌برید و به آنها فکر نمی‌کنید، یعنی عاشق شده‌اید.
  • اگر در کنار فرد خاصی، انجام کارهایی که قبلا دوست نداشتید، لذت‌بخش می‌شود، احتمالا عاشق شده‌اید.
  • با فرد محبوب‌تان برنامه‌‌های بلندمدتی می‌گذارید؛ برنامه‌هایی که از تفریحات آخر هفته فراتر می‌روند.
  • دوست دارید کارهایی را که قبلا هزاران بار انجام داده‌اید، با فرد تازه‌وارد دوباره تجربه کنید.
  • وقتی عاشق می‌شوید، دوست دارید تمام اتفاقات خوب و بد را با او درمیان بگذارید. ارتقای شغلی گرفته‌اید، اولین کسی که باخبر خواهد شد، عشق جدیدتان است و دیگر خبری از تلفن‌زدن‌های سریع به دوست صمیمی و… نیست.
  • هر جا بروید و هر چه ببینید، ناخودآگاه حواس‌تان پی عشق جدید می‌رود، چون مدام به او فکر می‌کنید.
  • مدام منتظر هستید تا فرصت باهم بودن پیش آید و از لحظاتی که در کنار هم هستید، لذت ببرید.

عشق با عاشقی فرق دارد

نشانه های عاشقی

همه عاشق می‌شوند و این بخشی از زندگی بیشتر ماست. عاشق‌شدن قابل‌برنامه‌ریزی نیست. مثلا نمی‌توان توضیح داد که چرا عاشق شده‌ایم. دلیل این احساسات توضیح‌دادنی نیست. اما واقعیت پیچیده این است که می‌توان عاشق شد اما عاشقی نکرد. یعنی چه؟ اجازه بدهید بیشتر توضیح بدهیم:

عشق‌ورزیدن به دیگری یعنی آگاهانه بپذیریم کسی را دوست داشته باشیم، با او وقت بگذرانیم و به او اعتماد و توجه کنیم. ما می‌توانیم خانواده و دوستان‌مان را عاشقانه دوست بداریم. اما عاشقی کردن چیز دیگری است که در این دست روابط تجربه نمی‌شود.

تجربه‌ی روابطی سرشار از پیچیدگی‌های احساسی و عاشقانه چیزی متفاوت است. اگر عاشقی‌کردن را احساس و تجربه کرده باشید، می‌دانید که معنای آن علاقه‌به سهیم‌شدنِ تمام افکار و احساسات‌تان با فردی خاص است. عاشقی‌کردن یعنی مدام به فکر آن فرد بودن، تجربه‌ی احساس آرامش در کنار او و تمایل‌به خوشحالی‌اش.

عاشقی هم شد نان و آب؟

این هم شد سؤال؟ عاشق‌شدن حس لذت‌بخشی است. هر وقت صدای تلفن فرد خاص بلند می‌شود، ضربان قلب تند و تندتر می‌شود، مدام درباره‌ی آینده‌ای خوش با او تصویرسازی و رؤیاپردازی می‌کنید. حال‌تان خوب است و شاد و امیدوار می‌شوید، چه چیزی از این بهتر؟ حواس‌تان باشد وقتی این احساسات را تجربه کردید، تردیدها را کنار بگذارید و برای حفظ حال‌واحوالی خوش و شاعرانه تلاش کنید.

از کجا بدانیم، احساسات دوسویه است؟

شاید از عاشق‌بودن خود اطمینان داشته باشیم، اما شناخت احساسات طرف مقابل چیز دیگری است. آیا او هم عاشق شده است؟ از کجا بفهمیم که احساسات شکل‌گرفته دوسویه هستند؟ نشانه‌هایی وجود دارد که به ما نشان می‌دهند، طرف مقابل نیز عاشق شده است یا خیر؟ پس باید به نکات زیر دقت کرد:

توجه به کلمات طرف مقابل

اگر طرف مقابل درباره‌ی برنامه‌های بلندمدت با شما صحبت می‌کند، یعنی شما را در آینده‌ی خود می‌بیند و دوست دارد رابطه‌اش را با شما ادامه بدهد. اگر چنین جملاتی به ادبیات او راه پیدا کرده است، شک نکنید عاشق شده: «من از با تو بودن احساس خیلی خوبی دارم» یا «تو همیشه بلدی که چطور حالم رو خوب کنی.»

دقت به کارهای طرف مقابل

صدای عمل از هر حرف و سخنی بلندتر است، قبول ندارید؟ پس اگر در کارهایی که طرف مقابل‌تان انجام می‌دهد، دقیق بشوید، سرنخ‌هایی از احساسات او را نسبت‌به خود دریافت خواهید کرد. آیا طرف‌تان همیشه برای حمایت از شما آماده است؟ آیا به تمام حرف‌هایتان، حتی حرف‌های بی‌اهمیت و خسته‌کننده‌ی شما بادقت گوش می‌دهد؟

اگر طرف مقابل‌تان کارهایی می‌کند که شما می‌پسندید، مثلا به فکر علایق‌تان است و دوست دارد خوش‌حال‌تان کند، به‌احتمال زیاد عاشق شده است. کسانی که عاشق هم می‌شوند دوست دارند اوقات زیادی را باهم بگذرانند و از یکدیگر حمایت و حفاظت کنند.

دقت به واکنش‌ها و رفتارهای طرف مقابل

کاکتوس و سنگ نقاشی

دقت کنید که واکنش‌ها و رفتارهای طرف مقابل نسبت‌به شما چگونه است؟ این مورد کمی دقیق‌تر و جزئی‌تر به تجزیه و تحلیل احساسات طرف نسبت‌به شما می‌پردازد. رفتار او حقیقی و خالصانه است یا به‌اصطلاح خودمانی فیلم بازی می‌کند؟

کسی که عاشق می‌شود، مدام دوست دارد با شما ارتباط چشمی برقرار کند، به شما لبخند می‌زند و دوست دارد دوروبرتان بچرخد. درواقع سطح انرژی او وقتی در کنار شماست عوض می‌شود. این تغییر رفتار نشانه‌ی مهمی است. چون وقتی کسی عاشق می‌شود احساس بهتری دارد و خوشحال‌تر از همیشه به‌نظر می‌رسد.

به کمک اطلاعات این متن بهتر می‌توانید احساسات خود و طرف مقابل‌تان را درباره‌ی عاشقی محک بزنید. عاشق‌شدن احساس شیرینی است که یک‌دفعه به قلب‌تان هجوم می‌آورد. امیدوارم همگی آن را تجربه کنید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 34
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 38
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 82
  • بازدید ماه : 370
  • بازدید سال : 3,704
  • بازدید کلی : 40,870